TOP
*** Featured GRØNLAND Nuuk, Grønland

Bonustips til Nuuk

Nuuk er – med sin begrænsede størrelse – ikke det kæmpestore shoppemekka som mange andre hovedstæder. Men er du på jagt efter løbegear, kan du naturligvis sagtens finde det, fx i Ittu i Nuuk Center (som også huser en række andre butikker, du kan lægge vejen omkring) eller Pikkori Sport i bymidten over for Hotel Hans Egede.

Når sulten skal stilles, så prøv Cafe Esmeralda (ligeledes over for Hotel Hans Egede), som bl.a. serverer brunch i forskellige afskygninger, sandwich, salater, vegetarretter og juicer, eller Cafe Pascucci (Nuuk Center), en kaffebar/café, hvor du også kan få alt fra morgenmad til paninier, bagels og burgermenuer.

Vil du selv lave din mad (på grønlandsk), skal du tage omkring Brættet (“Kalaaliaraq”), det lokale marked, hvor fangere og fiskere sælger deres fangst. Hvad du kan få med hjem, afhænger af tidspunkt på året og den enkelte jagtsæson, men udvalget er altid frisk, varieret og ganske spændende.

En gang om året – i maj – afholdes der Maaji Nuan, hvor kost, træning og den sunde livsstil generelt sættes ekstra i højsædet. Er du i Nuuk i løbet af denne måned, kan du møde (og deltage i) små events og udstillinger, der handler om mad, wellness og fysiske aktiviteter, blandt andet motionsløb.

Flere tips til din tur rundt i Nuuk finder du på websitet Colorful Nuuk og appen ved samme navn.

Foto: Cafe Esmeraldas facebookside og Visit Greenland

**********

Nuuk may not be a large cosmopolitan city, but you will find fine shopping and eating opportunities around the capital areal. And if you visit in May, you’ll also meet the Maaji Nuan, the month-long awareness program that promotes healthy living, eating, and training habits (and offers running events).