TOP
*** Featured DANMARK København, Danmark

Løb i København

København burde selvfølgelig have været med i Løb i storbyer – Europa. Og vores egen hovedstad kommer selvfølgelig med i de internationale udgaver hen ad vejen 🙂

Her kommer dog en lille smagsprøve på de steder, som jeg ville anbefale til løbere, der (endnu) ikke kender Købehavn så godt.

Frederiksberg Have. Ja, vi begynder lidt udenfor selve hovedstaden på min egen hjemmebane. Faktisk nærmest baghave. Frederiksberg Have er et smukt, grønt pusterum, hvor du både kan nyde svaner, kinesisk tehus og elefanter. En rundtur ad yderstierne er på 2-2,5 km, men der kan zigzagges til endnu mere. Eller fortsættes lige på den anden side af Roskildevej i…

Søndermarken. Et andet skønt, grønt Frederiksbergområde. Lidt mere bakket end Haven (der dog også har et par gode, små stykker af slagsen). Søndermarken har tilmed en “interaktiv løberute” på 2,5 km, hvor du ved start vælger et tempo, som lamperne så hjælper dig med at følge. Ruten fører dig omkring fire træningsstationer, som du kan vælge at gøre holdt ved for at lave pullups eller andre styrkeøvelser.

Damhussøen i Vanløse/Valby. Dejlig sø med sti og fortov hele vejen rundt. Rundturen er på 3,5-4 km. De kan gentages eller kombineres med en tur rundt i Damhusengen, hvilket sagtens kan fordoble længden på din tur.

Søerne. Den nok nærmest mest klassiske københavnerrute omkring Sankt Jørgens sø, Peblingesø og Sortedams sø. Begynd fx i “bunden” ved Planetarium og løb op langs søernes ene side og retur langs den anden. Er turen for lang (ca. 6,5 km), kan du korte den flere steder ved at dreje hen over fx Dronning Louises Bro eller Fredens Bro. Turen giver dig en smule Vesterbro og Frederiksberg, noget Nørrebro og lidt Østerbro på toppen.

Fælledparken på Østerbro, lige ved Parken (altså nationalstadionet). Fin løbescene til en kortere, hurtig tur (med mindre vi snakker 1. maj). Medbragte ikke-løbere kan sagtens holde sig beskæftiget her imens, fx på en af legepladserne eller på en bænk med en to-go fra en kaffevogn.

Amager Fælled. Dejligt naturområde (en del af Naturpark Amager) med søer, enge, moser og høje. Og i forlængelse heraf den store, flade Kalvebod Fælled, hvor du kan opleve et mangfoldigt dyre- og fugleliv på din tur. God for mange kilometer.

Amager Strandpark. En tur langs strand og vand er altid en fornøjelse. Der er en grund til, at diverse motionsløb placerer deres ruter herude. Nyd også synet af Øresundsbroen og kig til Sverige. Og nap en dukkert, tur i kajak eller på SUP board efter løbeturen, hvis du bliver fristet. Eller køl af med en is i sommerperioden.

Dyrehaven nord for København. Stort, kuperet område, der blandt andet huser byens traditionsrige og populære løb, Eremitageløb på godt 13 km. Oplev både Eremitageslottet og hjorte.

Bagsværd Sø og Lyngby Sø… kan du også få to – eller én samlet – fine løberuter omkring, hvis du kommer på de kanter.