TOP
*** Featured Barcelona, Spanien SPANIEN

Forfatterfavoritter i Barcelona

Et par af mine personlige storfavoritter i Barcelona er morgenmads- og brunchrestauranten Can Dende og de fine, mindre Veritas-supermarkeder.

Hvis du trænger til en lækker morgenmad eller brunch ud over det sædvanlige, skal du klart lægge vejen omkring Can Dendê (Carrer de la Ciutat de Granada, 44). Her er både personale og atmosfære altid virkelig behagelig, og priserne er – selvom de ikke ligger i den billigste ende efter spanske forhold – helt overkommelige og betalelige. Der er ikke voldsomt mange siddepladser på den lille, fine restaurant, så du kan risikere lidt ventetid (som du bestemt ikke vil fortryde, så hold ud). Pandekager med sirup og masser af friske, søde bær samt den overraskende gennemførte french toast går du fx aldrig forkert af. Drikkevarerne kan også noget ud over det sædvanlige hos Can Dendê. Prøv en Mimosa eller Pink Lemonade. Eller endnu bedre: Én af hver. Åbner kl. 9. Lukket tirsdag og onsdag.

Når den lille sult senere skal stilles i løbet af dagen, kan du svinge omkring et af Veritas-supermarkederne. Her finder du lækre, økologiske varer til en hurtig sandwich med friskpresset juice, frisk frugt til turtasken og til et overdådigt, hjemmekreeret tapasbord med øko-dråber til vinglasset hen på aftenen. Vover du dig ind i et af de små supermarkeder, som du møder mange steder i byen, vil du være rigtig glad for at have et køleskab af fornuftig størrelse på dit hotelværelse eller ferielejlighed. Begrænsningens kunst kan nemlig være umådelig svær her.

Buen provecho, som de vist siger på disse kanter.

**********

If you were only allowed to get your food from two places during your Barcelona stay, the lovely breakfast and brunch restaurant Can Dendê and the inviting Veritas supermarkets would be the places to go. Honestly, everybody’s gotta love them! (PS: When in doubt, French toast, pancakes, Mimosa and Pink Lemonade are your go-to dishes at Can Dendê).