TOP
*** Featured Amsterdam, Holland HOLLAND

Forfatterfavorit: Vondelpark, Amsterdam

Amsterdam er en skøn by for løbere. Mulighederne, også de grønne, er mange.

De lokale løbere, jeg spurgte, da jeg skrev Løb i storbyer – Europa, anbefalede som noget af det første Vondelpark som et af de gode steder at begive sig hen og rundt i, hvis man vil løbe en mindre tur i hjertet af byen. Og bor man fx på Amsterdam Marriott hotellet er det jo oplagt at suse de få hundrede meter derhen og gøre masser af andre løbere selskab.

En rundtur ad parkens ydre stier er – som bogen nævner – temmelig præcis på 3,3 km. Den er ret enkel at finde rundt i, og kommer du alligevel i tvivl, er der ret sikkert andre løbere, du blot kan følge i fodsporene af. Rundturen kan sagtens forlænges ved at krydse rundt af stierne, eller ved at lægge vejen omkring Rijksmuseet nærmest overfor parken (sidstnævnte fungerer dog nok kun eller i hvert fald bedst, hvis du fx løber ret tidligt på dagen).

Vondelpark er både fredelig, frodig, “luftig” og pæn, og den er helt sikkert med på min løbeliste igen, næste gang jeg besøger Amsterdam.

Fotos: Else Marie Lehman

*****

Vondelpark in the middle of Amsterdam is a great place for a 3-5 km morning run.